Тенденции при ламинирания паркет през 2023 година

Тенденции при ламинирания паркет през 2023 година

07 July 2023

Летните приключения започват с промяна на дома! Подовете са основата на всяко жилище и интериорен дизайн и са водещи при обзавеждане и декориране на всяка стая. Старите, избелели и повредени настилки не само нарушават атмосферата, но и създават неудобства.

Не чакайте утре, за да ремонтирате! В тази статия ние от Ламинати Варна ще Ви представим най-новите тенденции при ламинирания паркет през 2023 година.

Неутралните цветове се завръщат!

Ако през изминалата година на мода бяха ярките и отличаващи се дървесни тонове, то днес те отстъпват мястото си на неутралните нюанси. Тяхното най-значимо предимство е, че Ви позволяват да сте по-креативни с останалата част от интериора. Да създадете една прекрасна комбинация от цветове, текстури и форми. Да бъдете по-смели и да изберете разнообразни нюанси при мебелите и декора.

В началото на годината тази тенденция бе насочена по-скоро към ламинирания паркет в топли тонове. Най-популярни бяха бежовото и кафявото. Въпреки че те продължават да са в тренд, през лятото се насочваме по-скоро към студени пепеляви тонове.

Ако се колебаете към какъв вариант да се насочите, нашите експерти Ви съветват да не пренебрегвате неутралните тоналности. С тях ще наблегнете на нежността и красотата на ламината и ще го съчетаете с домашния уют.

Тенденции при ламинирания паркет през 2023 година

Ламинат в цвят еспресо.

Тъмните цветове не са за всеки. Изненадващо, но много хора през 2023 година се насочиха към дълбоки тонове в цвят еспресо, които изглеждат почти черни. Този избор е предпочитан от хората, залагащи на класическия стил при обзавеждането на дома си.

Ако сте планирали мебелите и стените Ви да са в бледи нюанси и търсите как да създадете контраст, обмислете този вариант. Препоръчваме го и за хора, живеещи в исторически сгради и фенове на класиката. Ще го откриете в богати тоналности, а визията ще придаде неповторима красота на Вашия дом.

Ламинати, имитиращи дървесна сърцевина.

Този ефект започна да добива популярност през последните месеци на 2022 година и днес се нарежда сред предпочитаните модели! Страхотната визия на този ламиниран паркет го нарежда сред вечните класики в бяло, сиво, светлокафяво, студени дървесни тонове и двуцветни комбинации.

При ламинирания паркет с дървесен ефект най-предпочитани за момента са студените нюанси. Но лятото е вече тук и светлокафявото и бежовите нюанси също започват да привличат окото на потребителите.

Шарки с геометрични елементи.

Геометричните форми винаги са били популярни в интериорния дизайн. Тази година те са актуални и сред ламинирания паркет. Сред моделите на пазара ще откриете както различни фигури, така и зиг-заг мотиви, които ще привлекат вниманието Ви с нестандартната си визия.

Според дизайнерите, този тренд ще пасне много добре на модерни и съвременни дневни, кухни и спални. С него изцяло ще промените усещането във всяка стая. В зависимост от предпочитаните от Вас цветове, можете да заложите на контрастни сиви и неутрални цветове, с което ще засилите усещането за простор.

А Вие коя тенденция избирате?

Споделете с нас в коментарите и не пропускайте да разгледате нашия сайт. В него ще откриете богата гама от ламиниран паркет в различни дизайни, цветове и мотиви.

Свържете се с нас на телефон: 088 486 7979 при нужда от професионален съвет.