поддръжка на ламинат

Съвети за по-лесна поддържка на паркета

05 April 2021

Ламинираният паркет е красива подова настилка, която освен устойчивост предлага и достъпна цена. Съвременната му визия го прави подходящ за практически всякакъв интериор – от съвременен до индустриален. Това го прави все по-предпочитан от клиентите, който не желаят да инвестират в естествен паркет.

Въпреки това много хора се притесняват, че няма да се справят с поддръжката на ламинирания паркет. Затова в тази статия няма да Ви обясняваме колко е важно реденето на паркета. Вместо това ще се фокусиране как след поставянето му да го запазите с идеална визия за по-дълго време.

Не всеки е ясно, че трябва да почисти паркета веднага след монтирането му. Целта е да се премахват замърсяванията и праха, останали от монтажа му и да го подготвите за бъдещата му употреба. За целта можете да използвате специален препарат за паркет, а след това да го забършете с влажна кърпа без мъх.

Ако става въпрос за зони с голяма употреба – коридори, кухни, отворени жилищни зони, е добре да изберете препарат, който овлажнява повърхността.

Периодичното почистване на паркета е изключително важно за неговото добро състояние.

Съветваме Ви да обирате праха и замърсяванията с прахосмукачка поне веднъж на седмица. Така ще предотвратите наслагването на мръсотията и няма да се налага да влагате време и усилия в премахването й.

Имайте в предвид, че ако са се образували упорити петна, трябва да използвате специален препарат за паркет.

С това ще приключим тази част от статията. Надяваме се да сме Ви били полезни и да сте научили нещо ново. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата за правилната поддръжка на паркета.