laminati-varna, подова настилка

Избор на правилната подова настилка

29 September 2021

Подът е основен елемент във Вашия дом. Той допълва интериора, подчертава атмосферата и й придава индивидуалност и характер на помещението. Затова изборът на подова настилка е много повече от това да изберете един продукт заради визията му. Трябва да обърнете внимание и на фактори като  качество на изработката, издръжливост и устойчивост.

В тази статия ще Ви запознаем с ламинирания паркет – какви са неговите предимства и начин на монтаж.

Ламинираният паркет по външен вид изключително много се доближава до паркета от естествено дърво. Той е  идеална имитация и ако изберете качествен ламиниран паркет, с просто око няма да можете да откриете разликата между него и естествения паркет.

Най-големите предимства на ламинирания паркет пред естествения са по-ниската и достъпна цена. Това се дължи на материалите, които се използват при производството му. Ламинираният паркет се изработва от  дървени частици с висока плътност, декоративен и предпазен слой.

Други предимства на ламината са лесната поддръжка и големият избор от цветове и шарки, което го прави подходящ за всяко помещение без банята.

Тук трябва да споменем и, че ламинираният паркет е много по-лесен за монтаж. Той се полага на плаващ принцип и не е нужно да се захваща за основата с лепило или пирони. Ламелите се съединяват чрез клик-сглобка по дължина на ламелите от двете страни.

Важна особеност е, че първият ред на паркета трябва да се монтира на разстояние от стената. То обикновено е между 8 и 10 сантиметра. Причината за оставянето на това разстояние е, че трябва да се даде възможност на пода да диша и съответно паркетът свободно да се свива и разширява.

Това са най-важните особености, на които ще обърнем внимание в тази статия. Вие търсите паркет? Разгледайте най-новите модели в нашия онлайн магазин! Свържете се с нас на телефон:  089 855 6337 и ние ще Ви помогнем с професионален съвет.